Marmolejo. Jan

Library and cultural center


M m m m m m m m m
Project Description

Credits

The project was commissioned by Marmolejo City Council. They needed to refurbish and extend its old House of Culture to provide space for an exhibition hall, some local associations’ offices, a multipurpose hall, a new city library and the local radio and TV premises.

 

An interior three-storey atrium was carved inside the pre-existing building so that the refurbished structure and its extension could meet at a new vestibule. The atrium is topped by a glass-and-trellis cube that houses the radio and TV offices.

 

The extension is a regular elongated prism that is set at an adjoining plot located behind. It occupies the largest side of this triangular plot and faces the street at one side, while leaves space for a triangular public courtyard at the other side. It houses the exhibition hall at the ground floor, the associations‘ offices at the first floor and the library at the second floor, this one topped by a linear skylight. Ground floor has almost no walls and no precise limits in order to be perceived as an extension of both the street and the interior courtyard.

Fatal error: Internal zval's can't be arrays, objects or resources in Unknown on line 0 PHP Fatal error: Internal zval's can't be arrays, objects or resources in Unknown on line 0